Vse se je začelo leta 2014 s vprašanjem:

“Kaj pa, če bi imeli gostilno?”

Spoznajte

NAŠO ZGODBO

Oba z možem Martinom sva večkrat ujela pogovore, kako v našem kraju manjka ena takšna prava domača gostilna. Tako sva kupila prostor v središču Semiča, kjer je že stala gostilna, še pred njo pa celo gasilski dom, o čemer priča sama oblika stavbe. Ponosni smo na zgodovino stavbe in zato z veseljem podpiramo tudi lokalna gasilska društva. Z veliko truda, ljubezni ter pomočjo prijateljev in sorodnikov smo jo osvežili. Seveda pa smo ji dodali tisti pristen značaj, ki jo krasi tudi zdaj po toliko letih. 

Z ekipo pa se trudimo, da bi ambient in ponudbo približali prav vsakemu našemu gostu. Zato smo še posebej ponosni, da ste našo zgodbo takoj sprejeli tudi za svojo in da k nam rade zahajate vse tri generacije iz vseh koncev Bele krajine. Vseskozi pa se trudimo delovati z veliko mero odgovornosti in etike. Tako do naših gostov, zaposlenih kot tudi do samega kraja.

Pravijo, da smo ena takšna redka gostilniška oaza na tej sončni strani Gorjancev, kjer se vsak lahko počuti sproščeno, domače in kjer vse skrbi izginejo. Največ pa nam pomeni, ko vidimo, da se k nam radi vračate. Čedalje pogosteje pa se dogaja, da se v naši družbi zbirajo veselja željni tudi iz Črnomlja, Metlike in celo iz Novega mesta. Kar je krasna potrditev! V naslednjih vrsticah pa spoznajte kako smo dopolnjevali našo ponudbo in kam se razvija zgodba Okrepčevalnice Pri Matičku.

Ugotovili smo, da Semič potrebuje en res dober bar in picerijo – tako je nastal vaš Matiček. Ker se nismo zadovoljili z osnovnimi sestavinami, ampak vedno izbiramo sestavine, ki so višjega cenovnega razreda in kakovosti, so to začeli ceniti tudi gostje. Kmalu se je razvedelo o Matičkovih picah in zdaj širimo in nadgrajujemo osnovno ponudbo. Poleg slastnih pic, imamo v ponudbi tudi ocvrto hrano in bogato sestavljene solatne krožnike. Tako se za vsak okus najde prava jed. 

Da pa je naša postrežba in ponudba lahko še boljša, se z ekipo redno udeležujemo različnih delavnic. Zadnja takšna je bila na področju priprave kave. Obiskale smo tečaj posebne priprave kave na sedežu Barcaffe v Ljubljani. Na teoretični in praktični delavnici smo izvedele in preizkusile kar nekaj trikov, da bo kava, ki vam jo postrežemo z ljubeznijo – še boljša.

Okrepčevalnica Pri Matičku stoji v Semiču ob glavni cesti in ponuja lahko dostopno zavetje za vse željne dobre kapljice in okusnih prigrizkov. Tukaj se vas bo dotaknila že pregovorno značilna belokranjska gostoljubnost, pozitivna energija in zgodba krajev ob Kolpi. Okrepčevalnico Pri Matičku sestavljajo: zaseben prostor za 20 oseb, osrednji prostor namenjen za 45 oseb, pred vhodom pa pokrita terasa za cca 30 oseb. Naša butična okrepčevalnica tako ponuja pristno doživljanje naše zgodbe in utrinkov tega kraja. 

Saj veste kako pravijo.

Hrana je za telo, vino pa za dušo.
Vabljeni na oboje k nam v našo okrepčevalnico Pri Matičku v Semič.

Matičkova

EKIPA
Okrepcevalnica-PriMaticku-Ekipa-KatarinaMihelcic

Jaz sem Katarina

IN TO NI LE VEČ MOJA ZGODBA, AMPAK NAŠA.

“Vesela sem, da je Okrepčevalnica Pri Matičku tako “ponarodela” in ste jo že vzeli za svojo. K nam zahajate vse generacije iz cele Bele krajine in tudi onkraj Gorjancev. Mogoče razlog tiči tudi v tem, da smo družinsko podjetje in zgodbo Pri Matičku soustvarjamo vse štiri generacije naše družine. Da ne bo pomote. To ni gostilna z več desetletno tradicijo, a bo to čez nekaj let postala. In takrat želim pogledati čas za nazaj in biti zadovoljna s prehojeno potjo. Vsak član ekipe je enakovreden in enako bistven za uspešnost zgodbe. Zato nismo navadna gostilniška ekipa, ampak smo družina. In imamo samo eno vodilo: zadovoljen gost in uživanje pri tem kar počnemo. Saj, če to delo opravljaš s srcem se to prej ali slej pozna. Hvala, ker nam zaupate.”

Imate vprašanje zame?

Soustvarjalci

MATIČKOVE ZGODBE

Naj vam predstavim še moje krasne soustvarjalce zgodbe Pri Matičku.
Eni so z nami že od začetka, spet druge je življenjska pot vodila drugam.
In prav vsakemu izmed njih sem hvaležna za ves trud in zaupanje.
Tukaj so moji izjemni sodelavci: Irena, Aleksandra, Valentina, Barbara, Helena, Urška, Valerija, Darja, Anika, Andreja in naš Sale.

HVALA vam, dragi moji sodelavci, da skupaj pišemo zgodbe, da smo si podpora v dobrih in manj dobrih časih. Brez vas ne bi zmogla.
Hvala tudi vam, dragi gostje, saj tudi vi soustvarjate to zgodbo skupaj z nami. Še posebej tisti “ta redni”. Hvaležna, da smo obkroženi z vami, za katere lahko z ekipo rečemo, da smo že skoraj kot ena velika družina.

“Krasno je delati Pri Matičku. Dobro osebje, super družba in bogata ponudba. Tukaj se mi še ni zgodilo, da bi kdaj komu rekla “tega pa nimamo”. Kdo ne bi hotel delati v takšnem vzdušju?” – Aleksandra 

Želite postati del naše ekipe?

Sem Matičkov kuhar

IN SKRBIM, DA JE NA KROŽNIKU
LE NAJBOLJŠE

“Ker sem zelo pozoren na sestavine, cenim, da ima Katarina posluh za moje pripombe in skupaj strmimo k sestavinam najvišje kakovosti. Ljudje tukaj to res cenijo in zato mi je še v večje veselje pripravljati hrano. Pa krasna ekipa smo in lepo je delati med prijatelji.”

Preverite našo ponudbo
MaticekLogoVavcerji
turizem-benetic-ministerstvo
turizem-benetic-podjetniski-skald
turizem-benetic-EU
Subvencija je bila pridobljena za Vavčer za digitalni marketing.

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.